A fideszes polgármester saját önkormányzatától bérel lakást igen jó áron a Várnegyedben

2016. november 18. 11:48

Igen kedvező áron bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást a Várnegyedben Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester.

A Magyar Nemzet információi szerint a fideszes politikus 2013-ban szerezte meg a Táncsics Mihály utca 23. alatt található patinás műemléképület egyik lakásának bérleti jogát. A polgármester a lakásért havonta 81 203 forintot fizet, ami az önkormányzat szerint a „piaci pályázaton megajánlott bérleti díj”.

Forrás: Nemzeti Audiovizuális Archívum Forrás: Nemzeti Audiovizuális Archívum

Noha az önkormányzat piaci pályázatot emleget, a polgármester által fizetett lakbér messze elmarad a Várnegyedben kínált ingatlanok valós piaci bérleti díjától. A környéken a legolcsóbb kiadó lakásokért is minimum 3 ezer forintot kérnek négyzetméterenként, de az átlag ennél jóval magasabb, a felső határ pedig a csillagos ég. Mindenesetre a legolcsóbb ajánlatokkal számolva is legalább 210 ezer forint a piaci bérleti díj.

Nagy Gábor Tamásnak vagyonnyilatkozata alapján vannak saját tulajdonú ingatlanai:


  • Budapest XI. kerületében egy 69 négyzetméteres ingatlan

  • Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő

  • Emellett a közelmúltig egy 158 négyzetméteres ingatlannak is társbérlője volt


Érdekes, hogy míg utóbbi társbérletet feltüntette a vagyonnyilatkozataiban, a 2013 óta bérelt, I. kerületi önkormányzati lakás egyik hivatalos dokumentumban sincs megemlítve – írja a lap.

Az I. kerületi önkormányzat szerint nem minősül közérdekű adatnak, miért volt szüksége Nagy Gábor Tamás polgármesternek a bérlakásra, ezért nem is árulják el.