Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A fideszes önkormányzat kihúzta az áramot Pikó András választási rendezvényén, a szervezők rendőrt hívtak

2019. szeptember 22. 18:34 - szerző: Pungor András, Unyatyinszki György

A józsefvárosi Mátyás téren szervezett civilekkel közösségi programokat Pikó András független polgármester-jelölt vasárnap délután, ám a rendezvényt megszakította az önkormányzat egyik illetékese – jelentették helyszínen tartózkodó kollégáink.

A nap főként politikamentesen zajlott, a közösségi programok mellett koncertek zajlottak, ám közvetlenül Pikó András kora esti beszéde a fideszes vezetésű önkormányzat egy embere megjelent, majd szabálytalanságokra hivatkozva kihúzta az áramot.

Fotó: Merész Márton

Mint kiderült, az önkormányzati illetékes a Józsefvárosi Kerületőrség tagja. Vele, illetve telefonon az ő főnökével heves vitába keveredtek a szervezők, miután egy állítólagos dokumentumot hiányoltak tőlük. Mivel Pikóék szerint mindent szabályszerűen zajlott és minden engedéllyel rendelkeznek, rendőrt hívtak. Azonnal kiderült az is, hogy eleve azért volt áram a rendezvényen, mert az önkormányzat egy másik munkatársa még a rendezvény előtt megmutatta az áramforrást – ezt pedig elvileg csak az előzetes engedélyek alapján tehette.

A megjelent rendőrök egyelőre nem tettek semmit, állítólag egy felettesük döntésére várnak.

Fotó: Merész Márton

Pikó András az akadályozó körülmények ellenére, hangosítás nélkül megtartotta beszédét.

Az ellenzéki jelölt egyébként egész nap a helyszínen volt, beszélgetett a helyiekkel. A szervezők a helyszínen arról beszéltek, hogy különösen furcsa, hogy csak épp Pikó András beszéde előtt húzták ki a hangosítást is biztosító áramot.

Fotó: Merész Márton

A független, de az ellenzéki pártok által támogatott jelölt nem az első komoly akadállyal találkozik a választási kampány során. Emlékezetes, hogy kampányfőnöke – állításuk szerint – balszerencsés fotója miatt a rendőrség házkutatást tartott a kampányközpontjukban, miután a fideszes ellenfelei feljelentést tettek a választói adatokkal való visszaélés miatt. A Fővárosi Választási Bizottság ugyanakkor elutasította a fideszes panaszt, miszerint semmi nem bizonyít törvény vagy szabálysértést.