A fideszes Alapjogokért Központ számonkérte az Átlátszón, hogy a portál csak a választás után írt a választás után Zuglóban történtekről

2019. október 29., 11:58

Szerző:

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, Horváth Csaba, Zugló frissen megválasztott MSZP-s polgármestere visszavonta azt a módosító indítványát, ami az Átlátszó értelmezése szerint csökkentette volna a kerületi közpénzek felhasználásának átláthatóságát. Az portál szúrta ki, hogy az MSZP-s polgármester jelentősen megnövelt értékhatárig a közgyűlés megkerülésével is dönthetett volna az ingó és ingatlan önkormányzati vagyonelemek felhasználásáról, amennyiben elfogadják előterjesztését.

A független sajtó működését azonban a propaganda teljesen másképp értelmezte. A Fidesz támogatásából működő, a közmédia és a többi kormánypárti médiatermék állandó "szakértőit" adó

Alapjogokért Központ az ügyet megíró Átlátszó és a többi független médium felelősségét firtatta, hogy miért csak az október 13-i választás után írt arról, hogy Horváth Csaba a választások után milyen módosítást tervezett.

Az időgépet hiányoló elemző, Párkányi Eszter szerint a

„az a tény, hogy a kampány idején a magukat „független-objektív" sajtóorgánumnak maszkírozó médiumok nem rukkoltak elő azokkal a tényekkel, amelyekről most „kénytelenek" írni, egyértelműen „megdönti” pártatlanságuk mítoszát.