A Fidesz szerint nem azon van a hangsúly, hogy Mészáros Lőrinc cége építheti meg konzorciumban a Budapest.Belgrád vasútvonalat

2019. április 28. 07:32 - szerző: Ágoston Zoltán

Pénteken derült ki, hogy hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó RM International Zrt. egy kínai-magyar konzorcium tagjaként részt vehet a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésében. Becslések szerint a vasútvonal 750-900 milliárd forintba fog kerülni, Mészáros Lőrinc cégének a szerepvállalásáról pedig megkérdezték Hídvéghi Balázst, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, aki azt mondta:

– Nem a tulajdonosi háttéren van a hangsúly, hanem a cégek felkészültségén, és azon a vállaáson, amelyet a beruházás érdekében tesznek.

Az RTL Klub kérdésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt közölte, hogy 32 cég érdeklődött a beruházás iránt, két konzorcium adott be érvényes ajánlatot, közülük pedig az előírások alapján a jobb ár/érték arányút kellett kiválasztani. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elfogadhatónak nevezte az árat, amelyért a konzorcium a munkát vállalta.