„A Fidesz bandaháborúban van”

2017. június 22. 15:08 - szerző: Kökényesi Gábor

Az Együtt képviselői abban a formában, ahogy a Fidesz beterjesztette, biztosan nem fogják megszavazni a lex csicska néven elhíresült plakáttörvényt – mondta a 168 Órának Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Juhász Péter szerint a plakáttörvény teljesen egyértelműen arról szól, hogy a Fidesz még jobban kiszorítsa az ellenzéki pártokat a kommunikációs térből. A Fidesz az elmúlt években már részben felvásárolta a médiát, részben olyan szabályokat hozott, amelyeknek eredményeképp az ellenzék nem fér felülethez – mondta. Szerinte a Fidesz azért akar hozzányúlni az óriásplakátokhoz, mert látható, hogy az ellenzéki pártok ezen keresztül még meg tudják szólítani a szavazókat.

A Fidesz rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett péntekre, amelyen várhatóan az egyetlen napirendi pont az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz. Áder János államfő múlt csütörtökön küldte vissza a Országgyűlésnek megfontolásra a javaslatot. A parlament múlt szerdán fogadta el az előterjesztés azon részeit, amelyek egyszerű többséggel is megszavazhatók voltak.