A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta ügyében

2018. november 9. 14:22 - szerző: 168 Óra/MTI

A Fidesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ügyében. Azt kérik, Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke vizsgálja meg, hogy az ellenzéki politikus megsértette-e az infotörvényt.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, a múlt héten az ügyészséghez fordultak hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt, miután Demeter Márta több helyen azt állította, a kormányfő kiskorú lányát egy katonai gépen hozták haza Ciprusról Budapestre. 

– Az ellenzéki  képviselő 30 évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé, és hamis hírbe hozott két családot, két kiskorú gyermeket – emlékeztetett a kormánypárti politikus, hozzátéve, a politikus azóta sem vette a fáradtságot és nem kért bocsánatot.

Böröcz László kiemelte, Demeter Márta konkrétan megnevezte a kormányfő lányát, ami akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen, hiszen nem közszereplő, közfeladatot nem lát el.

Fotó: Facebook

Az ellenzéki képviselő októberben arról kérdezte a parlamentben Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert, hogy miért honvédségi repülőgéppel szállították haza Ciprusról a miniszterelnök 14 éves lányát. Ezután derült ki, hogy Demeter tévedett, nem a kormányfő lánya, hanem egy Orbán nevű katona családját hozta haza a gép miniszteri engedéllyel.

Október végén a Magyar Idők megírta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági szempontból újra átvilágítja Demeter Mártát, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökét. A vizsgálatot Kövér László kezdeményezte Kósa Lajos javaslatára.