A Fidelitas helyi elnöke volt az egyik kapucnis fiatal, aki nekiugrott Simicska feliratainak

2017. október 5. 18:06

A Fidelitas helyi elnöke, Bóka Bence  volt az egyik kapucnis fiatal Veszprémben, aki nekiállt lefesteni Simicska Lajos „Orbán egy geci” feliratait. Azt persze az RTL Klub híradójának nem árulta el, hogy kicsoda – írja a 24.hu. Bóka azzal indokolta a feliratok lefestését, hogy

„ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos”.


Bóka Bence az utóbbi időben több, egyébként olyan politikai akcióban is szerepet vállalt, amelyben a kormányoldal Kész Zoltánt, Veszprém független országgyűlési képviselőjét támadta.

Simicska Lajos hétfő éjjel  festette fel az ominózus feliratot öt hirdetőoszlopra Veszprémben. Eközben igazoltatták is, de közölte, hogy minden oszlop a saját tulajdona, azt csinál velük, amit akar.

Ezek után viszont elszabadult a festési és átfestési indulat Veszprémben. Ismeretlen kapucnis fiatalok – őket vezette Bóka Bence, ahogy az később kiderült – lefestették a feliratokat, majd valaki – mint később kiderült, Simicska Ádám, a nagyvállalkozó fia – újra felfestette az eredeti üzenetet.

A Simicska Lajos tulajdonában lévő MAHIR Cityposter Kft. még kedden bejelentette, hogy feljelentést tesz, mert „kapucnis fiatalok” fehér festékkel lefestették az Orbán Viktornak címzett mondatokat, ezzel rongálták a cég tulajdonát.