A DK-sok az Emmihez láncolták magukat, mert a minisztérium nem adja ki a felcsúti tao-papírokat

2018. március 14. 12:09 - szerző: 168 Óra

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK dunakeszi képviselőjelöltje az Emberi Erőforrások Minisztériumához láncolta magukat szerdán – szúrta ki a felvételt a 444 a DK Facebook-oldalán.

Így tiltakoznak az ellen, hogy az Emmi visszatartja a felcsúti tao-papírokat, pedig a bíróság jogerős döntése alapján már hónapokkal korábban ki kellett volna adni.

A felcsúti futballakadémiát Orbán Viktor alapította, aki eleinte ragaszkodott ahhoz, hogy az akadémiához befolyó milliárdok nem számítanak közpénznek. A miniszterelnök tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a focira és kézilabdára elköltött 360 milliárd forint közpénz, mégis hazudott róla. A Kúria 2017 novemberében jogerős döntésben megerősítette, hogy a támogatás valóban közpénz.

Mivel a Mészáros Lőrinc vezette alapítvány, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem akarta kiadni a tao-papírokat, a DK perelt, végül a Kúria is arra kötelezte Mészárosékat, hogy adják ki a papírokat, tegyenek eleget a közérdekű adatszolgáltatásnak.

Az adatszolgáltatásnak azóta sem tett eleget a felcsúti polgármester, a DK szerint úgy gondolja, hogy rá nem vonatkoznak a magyar törvények. Mészáros Lőrinc szinte már szórakoztató levélben azt írta Földi Juditnak, hogy azért nem tudja a papírokat a rendelkezésére bocsájtani, mert Balog Zoltán miniszter utóellenőrzést rendelt el, és a papírok a minisztériumban vannak.

A DK szerint ez csak egy kifogás, hogy ne keljen kiadni, hogy a 6–8 milliárd forint támogatást mire költötte Orbán barátjának alapítványa, ezért még februárban bejelentette a párt, hogy a minisztériummal szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.