A DK felszólítja a Fideszt, hogy regisztrálja magát bevándorlást támogató szervezetként és fizessen különadót

2019. február 21., 13:43

Szerző:

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a Fideszt, hogy regisztrálja magát bevándorlást támogató szervezetként és fizesse be a bevándorlási különadót.

A DK ügyvezető alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az Index csütörtöki cikkére hivatkozott, amely szerint a magyar állam eddig mintegy háromszáz menekültet fogadott be a súlyos politikai és gazdasági káoszba süllyedt Venezuelából.

Molnár Csaba azt mondta, hogy az évek óta menekültellenes gyűlöletkampányt folytató kormány titokban fogadta be a menekülteket.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, nem azzal van problémájuk, hogy a kabinet menekülteken segít, hanem azzal, hogy hosszú idő óta ennek ellenkezőjével kampányol. A kormány ezzel a lépéssel maga ismerte be, hogy csak riogatja az embereket, a szavakban bevándorlásellenes kabinet a bevándorlás egyik legjelentősebb támogatója lett - jelentette ki a politikus.

Az ügyvezetőt alelnököt szembesítették azzal, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már 2017 augusztusában a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán azt üzente a venezuelai magyarságnak, Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik.

Fotó: MTI/EPA

Molnár Csaba azt felelte, hogy Semjén Zsolt akkor is hazudott, ahogy csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is hazudik az ügyben.

A most befogadottak korábban nem jártak Magyarországon, nem beszélnek magyarul és nem ismerik a magyar kultúrát, pontosan annyira magyarok, mint azok az ukránok, akik most sorra buknak le azzal, hogy csalással szereztek állampolgárságot - mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, a befogadás nem titokban történt, azt válaszolta, hogy Gulyás Gergelynek általában azt sem szoktam elhinni, amit kérdez, a kormánynak és a kormány tagjainak lételeme a hazudozás.

A DK frakciószóvivőjét arról kérdezték, hogy a párt miért állít önálló EP-listát. Gréczy Zsolt azt mondta, hogy egy közös ellenzéki listának akkor lett volna értelme, ha azon valamennyi ellenzéki párt szerepel.

Arra is rákérdeztek nála, hogy Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese egy évekkel ezelőtti miskolci rendezvényen élősködőnek és rombolónak nevezte a romákat, illetve azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik pokollá fogja tenni az életüket. Gréczy Zsolt azt mondta, hogy a Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan és magyarázatra szoruló történetek és kijelentések. Hozzátette, a Jobbik azzal, hogy közös színpadra állt az ellenzékkel, elfogadta, hogy Magyarországon nincs helye rasszizmusnak, antiszemitizmusnak és kirekesztésnek.

Arra a kérdésre, hogy Jakab Péter korábban aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat, a frakciószóvivő azt válaszolta, hogy Semjén Zsolt pedig a múlt héten nevezte aberráltnak azokat, akik kifogásolják a kormány családügyi programját.

Újabb kérdésre azt felelte, hogy a DK rendkívül sikeresnek tartja az ellenzéki pártok eddigi együttműködését.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.