A Csinibaba csónakázótavát is rendbe rakják Orbán kedvenc egyeteme mellett

2018. február 14. 16:14 - szerző: 168 Óra

Megint drául a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Egészen pontosan az „egyetem és a szélesebb közönség, valamint a környéken élők életminőségének javítását szolgáló többlet műszaki tartalom miatt megnövekednek a mérnöki feladatok is" – vette észre a közbeszerzési értesítőben a 24.hu.

A Kormányhatározat alapján az Orczy-kertet és a Ludovika-teret a történelmi állapothoz igazodva, de a jelenkori követelményeinek megfelelően rekontsruálják. Ennek részeként pedig

az Orczy-kertben lévő tavat funkcióbővítés és rekultiváció címén újra csónakázásra alkalmassá teszik.

Ha valakinek nem esett volna le, ez az a tó, amelyen Reviczky Gábor és Tóth Ildikó csolnakázik a Csinibaba című filmben:

Fotó: Youtube

Emellett megújul és modern sporteszközökkel bővül az Orczy-kerthez kapcsolódó, közhasználatban lévő szabadidős zöldterület, a felújítást követően ingyenesen lehet majd használni. A Ludovika-campus területén mintegy 10 ezer négyzetméteren kültéri tornapálya és fitneszpark, nagyméretű játszótér, időmérésre is alkalmas, rekortán burkolatú futópálya, valamint egyéb szabadidős funkciók is létesülnek. A mostani munkát az Óbuda-Újlak Zrt. és a FŐBER Zrt. nyerte el anno.

Ők a módosítás után nettó 286 millió forint helyett nettó 302,05 milliót számlázhatnak majd – írja a lap.

A megaépítkezés nem először drágul. Mint januárban mi is megírtuk, az egyetem sportcsarnokának építési költségei 5,6 milliárdról 6,3 milliárd forintra emelkedek. A csarnokot és az ahhoz kapcsolódó létesítményeket a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István cége, a Market Zrt. építi.