A Bazilika előtti sokadalom lett Európa második legjobb karácsonyi vására, nem csoda, hogy Gergő is itt kérte meg Ninetta kezét

2018. december 11., 14:37

Szerző:

A Szent István téri Advent Bazilika lett Európa második legjobb karácsonyi vására a European Best Destinations közönségszavazása alapján. A budapesti vásár 26 ezer szavazatot kapott – tízezerrel többet, mint tavaly –, így két év alatt hét helyet javított – írja az Index.

A bazilika előtti kitelepülés tavalyelőtt indult először a versenyen, akkor kilencedik helyezést ért el, tavaly pedig a negyedik helyen végzett, Bécs mögött, most azonban két helyet vert az osztrák fővárosra.

Budapestet ezúttal csak Tallinn előzte meg, a magyar főváros maga mögé utasította mások mellett Strasbourgot, Poznant, Brüsszelt, Prágát és Nürnberget is.

Tíz nap alatt 106 országból több mint 200 ezer ember szavazat érkezett, amelynek többsége (66 százaléka) európai voks volt – írja a lap.

Ez az a vásár, ahol a győri Gergő néhány nappal ezelőtt egy fényfestés keretében, a tömeg éljenzésétől kísérve  megkérte párja, Ninetta kezét. 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.