803 óvónőt keresnek Magyarországon

2019. augusztus 3., 15:13

Szerző:

Jelenleg 803 betöltetlen óvópedagógusi hely van Magyarországon – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. A portál azt írja, hogy a 4598 jelenleg működő óvodában 31,3 ezer pedagógust foglalkoztatnak, 160 fővel kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt, a Közszféra Állásportálján lévő hirdetések tanúsága szerint pedig 64 olyan óvoda is van, ahol több óvópedagógust – akár ötöt – is keresnek. Budapesten, a pesterzsébeti Nyitnikék Óvodában például 4 határozott és 10 határozatlan idejű állást is hirdetnek, de például a tiszabői Margaréta Óvoda is összesen 10 helyet hirdet.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A legtöbb betöltetlen álláshely Budapesten van (129), de Pest (116), Szabolcs-Szatmár-Bereg (62) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (57) is nagy hiánnyal küzd.

A Pénzcentrum azután nézett utána az adatoknak, hogy a KSH májusi statisztikáiban észrevette a 2018/2019-ben működő óvodák számát. Óvodába jelenleg 326,6 ezer gyerek jár, 3,8 ezerrel több, mint az előző nevelési évben. A 3-6 éves népességből óvodába járók aránya 84,9 százalék.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.