80 éves, vak, félig siket nyugdíjast akarnak kilakoltatni Zuglóban

2018. szeptember 18., 12:15

Szerző:

Hamarosan az utcára kerülhet Zuglóban egy 80 éves, vak, félig süket nyugdíjas, akit csúnyán átvert néhány szélhámos – írja a 24.hu.

Stark Ferenc a felesége halála után egy társkereső hirdetés útján ismerkedett meg egy asszonnyal és családjával, akik  a jóhiszeműségét kihasználva a segítségét kérték egy hitelfelvételhez. Az idős úr fedezetül adta a lakását egy kölcsönügylethez, de a pénz felvétele után a család köddé vált, és Stark Ferenc volt kénytelen törleszteni, amíg bírt.

Az idős férfi azonban nem sokáig tudta fizetni a részleteket, ezért hamarosan elindultak ellene a jogi eljárások, amelyek eredményeként 2010-ben már ki akarták lakoltatni, ám a sajtó és néhány civil szervezet fellépése nyomán ez nem történt meg. A neki írt legutóbbi levélből azonban kiderült, hogy szeptemberben elindítják ellene a lakáskiürítési eljárást.

A követelés jelenleg a Fors Faktor Zrt. birtokában van. A cég közvetve az egyik leggazdagabb magyaré, Antal Ernőé, aki 19,5 milliárd forintos vagyonával a Forbes szerint az 56. leggazdagabb magyar volt 2018-ban.

A cég a lapnak egyebek mellett a következőket írta: a hivatkozott hitelfelvétel körülményeiről, az állítólagos csalásról, bármilyen ezzel kapcsolatos, folyamatban levő vagy lezárt hatósági eljárásról, perről semmilyen információval nem rendelkezik, a hitel folyósításában semmilyen szerepet nem játszott, a cég tulajdonjogának gyakorlása során a vonatkozó jogszabályok szerint jár el.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.