743 postással van kevesebb, mint ahány kellene

2018. január 8. 18:19 - szerző: 168 Óra

Az MSZP-s Szakács László kérdezte meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogymilyen mértékű munkaerőhiánnyal küzd a Magyar Posta-csoport. A hvg.hu beszámolója szerint a a tetemre hívásra a tárca államtitkárát, Fónagy Jánost lökték be a porondra, ő azt mondta, hogy az előző év első kilenc hónapjának adatai alapján a tervezetthez képest 743,2 redukált fős létszámhiány mutatható ki a Magyar Postánál, ami jelentős részben a logisztikai területet érinti.

Fotó: Fotó: MTI

De minden jóra fordul, az utóbbi időszakban sikerült mérsékelni a munkaerő elvándorlását, megfordulni látszik a negatív trend.

„Ez számos egyéb intézkedés mellett a 2017. évi, a korábbiakhoz képest igen jelentős keresetnövekedésnek is köszönhető” – mondta.

Fónagy kiemelte, hogy az előző év adatai alapján a postai kézbesítők átlagosan 193 ezer forint bruttó bért kaptak, a tavaly februárban aláírt 3 évre szóló, összesen 32 százalékos bérfejlesztési megállapodás 2017-re átlagosan

14 százalékos emelést hozott a postai munkavállalók számára,

de az olyan kiemelt területek munkatársai, mint a logisztika, ennél többet, összességében 25 százalékos béremelést kaptak. A bérfejlesztési program folytatódik, a változások pedig elsősorban az alacsonyabb keresetűeket érintik – idéz a lap.

Ez a postás valószínűleg kimarad a jóból.