Egy kisebb országnak elegendő párlatot foglalt le egy vaksötét Békés megyei bérfőzdében a NAV - Videó

2019. május 21. 16:00 - szerző: 168 Óra

A pénzügyőrök Békés megyében ellenőriztek egy bérfőzdét, melynek egyik elzárt épületrészében több mint 7000 liter igazolatlan eredetű párlatot találtak – írta a NAV.

A pénzügyőrök a szeszfőzde területén lévő különálló, zárt épületrész átvizsgálásakor, a helyiségekben és az udvaron felhalmozott hordókban, kannákban, palackokban több mint 7000 liter párlatot találtak. A szeszfőzde vezetője elmondta, hogy az épületrészt nem ő használja, azt tőle bérlik. Később már azt állította, hogy az ott talált párlatokat az elmúlt 30 évben ő főzte, illetve más bérfőzetők fizetség gyanánt hagyták nála.

Végül mindet a saját és élettársa, valamint édesanyja főzetésének ismerte el, de bizonylatokkal, dokumentumokkal a párlatok eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű párlatot lefoglalták, és jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Mivel a gazdálkodó nem tudta igazolni a párlatok eredetét, ezért 33,5 millió forint jövedéki bírsággal kell számolnia.