Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Milliókért tréningezett két újságíróval a Jean-Claude Junckert lekommunistázó államtitkár, hogy ezentúl még okosabbakat mondjon

2019. június 17. 17:12 - szerző: 168 Óra

Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit öt alkalomból álló tréningjére 6,4 millió forintot, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan továbbképzésére 2,5 millió forintot költött a Miniszterelnökség – írta az Átlátszó.

A két államtitkárra vonatkozó szerződéseket Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közadatigénylésben kérte ki. Az általa megkapott iratok szerint a Miniszterelnökség 2019. április 10-én állapodott meg Varga Judit, az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár kommunikációs továbbképzéséről két céggel.

Varga Judit államtitkár
Fotó: Youtube

Varga Judit volt az, tavaly decemberben lekommunistázta Jean-Claude Junckert, amiért az bírálni bátorkodott a Fideszt, idén márciusban Manfred Weber nyilatkozatát kritizálta, májusban pedig a komplett brüsszeli elitet szidta. Novák Katalin családügyi államtitkár, és Szájer József EP-képviselő mellett Varga lesz a harmadik tagja annak a csapatnak, amely tárgyalni fog az Európai Néppárttal, miután az felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Azbej Tristan hat alkalommal kapott felkészítést újságírók bevonásával, valamint kidolgoztak neki egy személyes kommunikációs stratégiát is plusz 250 ezer forintért.