Hatvanegy pert vesztett tavaly a kormánymédia, a legtöbbet az Origo

2020. február 10., 20:52

Szerző:

Összesen hatvanegy elmarasztaló ítélet született tavaly kormánypárti médiumokkal szemben helyreigazítási perekben, mint a Fővárosi Törvényszéknek az Átlátszóval ismertetett adataiból kiderült. Négy pert pedig a független, avagy nem kormánymédia veszített.

A legtöbb pert egyébként az Origo (21), a PestiSrácok (11), a TV2 (8) veszítette, a független lapok közül pedig a hvg ellen indult a legtöbb kereset (18). Az Origo ellen amúgy 33, a PestiSrácok ellen 31, a TV2 ellen 23 per indult.

A törvényszéki adatok szerint összesen egyébként 245 darab helyreigazítási ügyben indult kereset hazai sajtótermékek ellen, ebből 158 esetben kormánypárti médiumok ellen indult a per, 87 alkalommal pedig nem kormánypárti ellen.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.