50 millió forintot kapott az államtól az államtitkár volt cége, ami most az apjáé

2018. július 5. 16:04 - szerző: 168 Óra

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár volt cége 50 millió forintos állami támogatáshoz jutott. A cég jelenleg – Kis államtitkári kinevezése óta – az apja nevén van – írja a Ceglédi Spotlight oknyomozó portál.

A márciusban megítélt összegből a tihanyi Belső tó szomszédságában alakítanak ki szálláshelyeket, nem messze Mészáros Lőrinc tavaly megvásárolt borászatától. A beruházásnál 70 millió forintos összköltségre számítanak.

A nyársapáti Kimagro Kft. 2014-ig Kis nevén volt, ezután került apja nevére. Az elmúlt két évben a Vidékfejlesztési Programból közel 175 millió forint állami támogatást ítéltek meg a vállalkozásnak.

Fotó: Youtube

A portál felhívja a figyelmet arra is, hogy ezeknél a pályázatoknál az irányító hatósági jogokat az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyakorolta. Akinek közvetlen felettese az államtitkár, vagyis Kis Miklós Zsolt.

24.hu a cégadatbázisban alapján azt írja, hogy a kft. elérhetőségeiknél még mindig Kis email címe szerepel, és a székhelye ugyanaz a nyársapáti cím, amelyik az államtitkárnak és apjának is a lakcímeként van feltüntetve.