4 óra megfeszített munkával tudták leszedni a tetőn ragadt Sába cicát a Pest megyei önkéntes mentők

2020. április 5., 12:48

Szerző:

Lehetetlennek tűnő helyzetből szabadított ki egy tetőn ragadt hófehér cicát a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szombaton. „Van néha olyan, hogy nem jön be a szokásos gondolat, hogy »majd úgyis lejön, ha éhes lesz«”, osztották meg a mentők a nem mindennapi mentést a Facebook-oldalukon.

Mint kiderül a képekből, még drón segítségére is szükség volt, négy óra megfeszített munkába került, hogy Sába cicát végül le tudják hozni a magasból. „Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen emberekkel dolgozhatunk és köszönjük az RSC Rescue Hungary Alapítványnak, hogy ismét velünk tartottak erre a nem mindennapi kalandra. Sába Cica! Jó pihenést és boldog életet!” – üzenték az önkéntes mentők, akiket egyébként a Facebook-oldalukon található számlaszámon keresztül támogatni is lehet.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.