Nagyon klassz 3D-s zebrát alkottak Dorogon, nem különösebben zavarta a munkát a forgalom

2020. április 10., 21:31

Szerző:

Dorogon az utolsó simításokat végzik az Iskola utcában található 3D-zebrán. A kijárási korlátozás miatt most teljesen kihalt, de amúgy igen nagy forgalmú gyalogos átkelőhely felé hajtó autósoknak olyan érzésük lehet, mintha a zebra egyes elemei kiemelkednének az aszfalt síkjából – írja a hvg.hu.

Íme a mű:

Fotó: Facebook/Dorogi medence

Tavaly 969 baleset történt a gyalogos átkelőhelyeken, ezekből 39 volt halálos. A legtöbb ilyen baleset – 411 – Budapesten volt. A gázolások 88 százaléka olyan zebránál történt, ahol nem működött közlekedési lámpa – jegyzi meg a lap.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.