365 milliós uniós támogatást pazaroltunk egy üresen álló épületre

2017. május 5. 15:06

Üresen és kihasználatlanul áll a kisteleki agrárinnovációs központ épülete, amelyet 365 milliós uniós támogatásból hoztak létre – írja a Délmagyar.hu.

Fotó: Délmagyar.hu

A központot a Rákóczi utcai iskolaépületből alakították ki, 2010-ben: 365 milliós uniós támogatást nyert rá pályázati pénzekből a Csongrád Megyei Agrár Információs Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Kft. Az épület átalakítására a kisteleki önkormányzat további nyolcvanmillió forintot költhetett a lap szerint.

A Délmagyar.hu helyszíni beszámolója szerint „a kisteleki iskola épülete szemmel láthatóan Csipkerózsika-álmát alussza éppen: zárt ajtók, az ablakon át is láthatóan poros irodák”. Az épületnél ugyan tábla hirdeti a több százmillió forint elköltését, életnek mégsincs nyoma. Május végén ráadásul lejár az öt éves fenntarthatósági időszak, így az uniós támogatásokra utaló táblát is le lehet szedni rövidesen.

A lap 2015 decemberében arról írt, hogy az épületet 20 évre ingyen bérelné a Kisteleki Ipari- és Szolgáltató Kft., amelynek egyik tulajdonosa a helyi önkormányzat, a másik egy magánbefektető, akinek egy másik cége két évvel ezelőtt Nemzeti Rugalmassági Terv kidolgozására nyert 310 millió forintot.