Hadházy börtönbe küldené Tarlóst

„Az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna” – írja Hadházy Ákos a Facebookon. 

2020. november 28., 10:57

Szerző:

A politikus csütörtök reggel bement a BKV Kőér utcai telepére, mert arra volt kíváncsi, hogy a hármas metró szerelvényei újak, vagy felújított régiek. 

„A szakemberek 15 perc alatt teljesen világossá tették, hogy a régi szerelvényekből csak az ütközők maradtak meg, ha ugyan. Ugyan a vonatok automata vezérlőrendszerének (AVR) áramkörei is a régiek, de egyrészt ez néhány doboz, amit ki sem vittek az országból és a hozzá tartozó relék már teljesen újak” – írja Hadházy. A főváros által megbízott ügyvédi iroda január óta zajló vizsgálata megállapította, hogy szó sem volt felújításról,

ezek vadonatúj (bár sok tekintetben elavult) szerelvények voltak.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy rengeteg műszaki gond van a vonatokkal. A látogatás során a BKV szakemberei elmondták, hogy az oroszok azért nagyon készségesen igyekeznek javítani a hibákat, írja a képviselő.

„Arról az apróságról meg ne is beszéljünk, hogy

ha valójában új szerelvények jöttek, de réginek hazudták azokat, akkor nem kellett volna-e vámot fizetni.

Kíváncsian várom, hogy a megítélt,de még át nem adott díszpolgárságot ezek után visszavonják-e Tarlóstól, aki miatt még évtizedekig elavult, ráadásul légkondi nélküli szerelvényeken utaznak majd utasok milliói úgy, hogy összességében az ügylet valószínűleg semmivel sem lett olcsóbb, mint ha új vonatokat vettünk volna” – írja Hadházy.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.