Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

3-4 évet kell várni a gyerekek fogszabályozására Tatabányán a Szent Borbála Kórházban

2018. október 8. 15:42 - szerző: 168 Óra

Egyik olvasójától úgy értesült a 24.hu, hogy a helyi kórházban a TB által támogatott fogszabályozás igénybevételéhez akár négy évet is várni kell. A kórház honlapján megerősítette az információt.

Az olvasó azért nézett utána, hogy mekkora a kórházi várólista, mert gyermekének fogszabályozóra van szüksége. Az embertelenül hosszú várólistára azonban nem számított. A rendkívül hosszú várakozási időre az intézmény honlapján is felhívják a figyelmet.

– Rendelésünkön jelenleg várólistára tudjuk venni a gyermekeket, előreláthatólag 3-4 év várakozás várható. 18 éves kor alatt az OEP a fogszabályozó készülékek 80%-át finanszírozza, illetve az ellátást. 18 éves kor felett a fogszabályozó készülékeket teljes áron kell megtéríteni, illetve a kezelésért a kórház Intézeti Díjtételének megfelelően térítési díjat köteles fizetni

– áll a Szent Borbála Kórház honlapján.

A fogszabályozás magánúton nagyon drága eljárás. A portál azt írja, hogy fogsoronként 150-200 ezer forintba kerül az eszköz, erre jön még rá az évekig tartó havi vizit a fogorvosnál, amelynek díja alkalmanként 10-20 ezer forint.