2500 embert küldenek a közszférából, novemberben szólnak mindenkinek

2018. október 17., 13:36

Szerző:

Tizenníyolc százalékos létszámcsökkentést tervez az Orbán-kormány a központi közigazgatásban – jelentette be a szerdán a Kormányinfó sajtótájékoztatón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez 2500 embert jelent, az érintetteket a minisztériumi döntések alapján a jövő hónapban értesítik asz elbocsátásukról. 

Gulyás Gergely ragaszkodott hozzá, hogy nem fűnyíróelv szerint akarják elintézni a létszámcsökkentést, nem számítanak költségvetési bevételre, sőt,

béremelés lesz a szektorban.

Beszélt arról is, hogy „minden formában” az elbocsátott, a sajtóban felröppenő találgatások mindössze lehetőséget jelentenek. Ezeknek a találgatásoknak az egyike az volt, hogy műtőssegéddé és vállalkozóvá képeznek át közalkalmazottakat.

Korábban az Index egy előterjesztésre hivatkozva azt írta, az Orbán-kormány 9000 embert akar elbocsátani a közszférából.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.