24.hu: A kormány bízik a tavaszi újranyitásban

Pedig egy hete Gulyás Gergely is arról beszélt, reálisan nézve csak nyáron nyithatnak ki a szállodák és az éttermek.

2021. január 20., 21:09

Szerző:

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke körlevelet küldött a hazai hoteleknek és éttermeseknek arról, hogy nehezen elképzelhető egy május előtti nyitás.

A cikk megjelenését követően a kormány alaptalan és felelőtlen rémhírnek nevezte, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek, majd hozzátették, hogy a kormány ilyen döntést nem hozott. Ezt egyébként nem is állította senki. A MSZÉSZ elnöke arra igyekezett felkészíteni a szállodákat, hogy ne számítsanak pünkösd előtti nyitásra.

Gulyás Gergely egy hete arról beszélt, hogy reálisan nézve csak nyáron nyithatnak ki a szállodák és az éttermek.

A 24.hu szerint kormányzati körökben mégis az az új hír járja, hogy már tavasszal újraindulhat a turizmus.

A 24.hu szerint nagyon érzékeny területre merészkedett az ágazati szövetség elnöke. A kormányzat ugyanis az utóbbi hetekben mindent bevet, hogy lerövidítse a koronavírus miatti lezárásokat. Az új vakcina-beszerzési forrásoknak köszönhetően az eddigieknél sokkal gyorsabb oltási periódussal is kalkulálnak. Már elkészült egy olyan „legjobb forgatókönyv” is, amelyben márciusi nyitással számolnak, de ezt a hivatalos kormányzati kommunikációban még nem hangoztatják.