22,5 milliárdért vezeti el a vizet a BMW debreceni földjeiről Garancsi István, úgy hogy még az alvállalkozó is ő

2019. március 11., 15:17

Szerző:

Garancsi István cége, a Market Zrt. 22,2 milliárd forintért végzi el Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetének bel- és csapadékvíz elvezetéséhez szükséges földmunkákat, illetve az engedélyeztetési eljárást. A BMW-gyár éppen itt, a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben épül fel – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

A hatalmas megbízásra ajánlatot nyújtott be a Mészáros Lőrinc üzlettársa Szijj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Zrt. és a He-Do Kft. is, ezeket végül érvénytelennek nyilvánították, így a nyílt eljárásban végül Orbán Viktor kötélbarátjának cége győzedelmeskedett.

Alvállakozóként az OK Bau Kft.-t jelölték meg. Ez a cég szintén a Market-csoport tagja.

BMW 400 hektáron épít gyárat épít a Debrecen mellett, a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, de Debrecennek 44 milliárd forintos hitelt kellett felvennie a földterület megvásárlásához. A gyárral ezer új munkahelyet teremt a német autógyártó, amely egyedi kormánydöntés keretében 12,3 milliárd forint támogatást is kap Magyarországtól.

 

Orbán Viktor és Garancsi István meccset néz
Fotó: MTI/Kovács Attila

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.