222 millióba fáj az idei tűzijáték

2018. augusztus 11. 10:05 - szerző: 168 Óra

Több mint 222 millió forintért (174 millió 817 ezer forint + áfa) vállalta el a 2018. augusztus 20-ai tűzijáték pirotechnikai, kommunikációs és biztosítási feladatait a Nuvu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – írja a 24.hu a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény alapján.

A nemzeti ünnep szervezését idén a Miniszterelnöki Kabinetiroda koordinálja. Fő felelőse, egyben az operatív törzs vezetője Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban elmondta: idén több mint 21 ezer effektet lőnek majd fel augusztus 20-án este. A tűzijátékot a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon, valamint a Margit hídon ajánlják megtekinteni. A szervezők és a biztonságért felelős szervek folyamatosan zártláncú összeköttetéssel kommunikálhatnak egymással, szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható.

Tűzijáték időtartama minimum 23, maximum 26 perc lesz. A Kossuth téri ünnepség és az esti tűzijáték zenéjét Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, a Ghymes együttes alapító tagja szerezte, az István király dicsérete című szerzeményben szólistaként Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő hallható. A mű fő üzenet, hogy Magyarország csodaország.