20-20 ágyat kapott egy civiltől, mégis a földön altatja az anyukákat a Heim Pál Kórház és a Debreceni Gyermekklinika

2019. február 26., 14:07

Szerző:

A  mai napig a földön vagy székeken ülve alszanak az édesanyák a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán. Annak ellenére, hogy januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat Orosvári Zsolttól, a családapától, aki novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát – írja a hvg.hu.

Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire:

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak ma azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Egyelőre a portál sem kapott választ a két kórháztól, hogy miért nem használhatják a szülők a januárban átadott ágyakat.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.