Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

180 milliót kap kormánytól a Haladás a stadion üzemeltetésére, ami évi 500 millióba is belekerülhet Szombathelynek

2018. december 28. 11:02 - szerző: 168 Óra

A kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított – jelentette be a Facebookon Hende Csaba országgyűlési képviselő – írja a Pécsi Stop.

A lap szerint a „többletfeladatok” kifejezés minden bizonnyal a sportkomplexum üzemeltetését jelenti, ez év eleje óta a Haladás Labdarúgó Kft. és a HVSE üzemelteti a sportkomplexumot. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két sportegyesület bérleti díjat fizet a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft.-nek. A bérleti díjat viszont az önkormányzattól kapják meg, a polgármesteri hivatal azonnal a sportkomplexumnak utalja a pénzt.

Az idén közel 350 milliót adott a város a két egyesületnek, de ez is kevés,

a tapasztalatokon alapuló számítások szerint évente mintegy 500 millióba kerül a sportkomplexum működtetése. Ezzel a támogatással ez így az idei évre ki is jön, de a 180 millió egyszeri támogatás, ráadásul a város sem képes minden évben ekkora összeget rááldozni.