Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

1,6 millió forintjába került az adófizetőknek az erdélyi kolbászfesztivál, amit Németh Szilárd csepeli csapata nyert meg

2019. február 26. 10:08 - szerző: 168 Óra

A Németh Szilárd által vezetett csepeli csapat nyerte a tavaly szeptemberben megrendezett X. Kolbászfesztivált Nagyszalontán. A Fidesz-alelnök győztes csapatát Borbély Lénárd polgármester mellett Morovik Attila alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal jelenlegi és volt munkatársai alkotta, a 21.hu című helyi portál cikke szerint azonban a fesztivál legalább részben csepeli közpénzből valósult meg..

Az Orbán-kormány ugyanis a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül ugyanis támogatja a testvérvárosi kapcsolatok ápolását az anyaországi, illetve határon túli települések között. A csepeli önkormányzat kétmillió forintot kért az eseményre a alapkezelőtől, és 1,6 millió forintot meg is ítéltek az esemény támogatására.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

Vagyis tulajdonképpen ennyibe közpénzbe került Németh Szilárd és Borbély Lénárd első helyezése.

Pályázati pénzből fizették Csisztu Zsuzsa műsorvezető tiszteletdíját is, ő bruttó 449 439 forintért vezette a műsort 12 és 17 óra között, csaknem 90 ezer forintot kapott óránként.