11 év 8 hónap letöltendőt kapott a férfi, aki részegen ellopott egy autót és elütötte vele az autó tulajdonosát

2018. február 13. 17:55 - szerző: 168 Óra

Tizenegy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki autót lopott, tulajdonosát pedig halálra gázolta a lopott autóval – áll a törvényszéki közleményben. A Gödöllői Járásbíróság öt évre eltiltotta a 36 éves férfit a közúti járművezetéstől, és nyolc évre a közügyektől. 

Az ítélet szerint a korábban már büntetett vádlott rendszeresen fogyasztott nyugtatókat, kábítószert és alkoholt egyszerre. A bűncselekménykor is ezektől befolyásolt állapotban volt. A férfi meglátta, hogy az autó tulajdonosa a kaput nyitva hagyta, és az autót járó motorral a kapubejárón hagyta.

A vádlott elhatározta, hogy ellopja az autót, és a közeli italboltba hajt vele. Kihajtott az utcára, közben viszont az autó tulajdonosa, egy nő észrevette, hogy mi történik, és az autóba kapaszkodva próbálta megakadályozni a lopást. A férfi ennek ellenére elindult az autóval, amellyel egy árokba hajtott. A nő az autó alá került, amelynek a súlya alatt fulladásos halált szenvedett. A vádlott nem segített a nőn, elvegyült az összegyűlő emberek között, majd hazament. Később a rendőrség egy isaszegi kocsmában fogta el. A férfi először vallomást tett, de később visszavonta.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételének bűntettében, közúti veszélyeztetés bűntettében, járművezetés bódult állapotban vétségében és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott ügyvédje enyhítésért fellebbezett.