Tízezer forintos iskolakezdési támogatást, kedvezményes uszodai belépőt kínál a kerületieknek az angyalföldi önkormányzat

2019. május 21., 15:47

Szerző:

„Legyen könnyebb az iskolatáska!” elnevezéssel újabb támogatási formára írt ki pályázatot Angyalföld önkormányzata. A kerület a 2019/2020-es tanévkezdés megkönnyítése érdekében anyagi segítséget kíván nyújtani minden XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő család általános és középiskolás gyermekének a beiskolázás segítése érdekében.

Kérelemre, adatlap kitöltésével 10 000 Ft értékű beiskolázási utalványt biztosítanak,

amely kerületi telephelyű üzletekben, 2019. október 31-ig vásárolható le. Ezenkívül az 50 százalékos gyermekétkeztetési kedvezményben részesülő családok részére a családot érintő étkezési díj összegéből további 25 %-ot átvállal az önkormányzat.

Az adatlap az önkormányzat honlapjáról letölthető. A kérelmet elektronikusan a ph-szko@bp13.hu címre kell elküldeni, vagy postai úton (1139 Budapest Béke tér 1.), vagy személyesen kell eljuttatni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatára.

Az önkormányzat egy másik támogatási formát is bevezetett. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-vel kötött együttműködési megállapodás értelmében a XIII. kerületben élők

kedvezményesen használhatják a Dagály Strandfürdő és Uszoda szolgáltatásait.

Eszerint a partner kártyával vagy partner kártyára jogosító igazolással rendelkező kerületi állampolgárok a teljes árú napi belépőjegy árából 10 százalék kedvezményt kapnak.

Megkezdődött a budapesti strandszezon
Fotó: Mohai Balázs

A megállapodás kitér arra is, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) plasztikkártyával vagy az adott érdekvédelmi szervezet tagsági igazolványával rendelkező, megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő kerületi lakosok pályázati úton 8 alkalomra szóló 2 órás úszójegyet igényelhet.

Mindemellett a 3-14 éves korú gyermekét/gyermekeit nevelő szülő a nyári szünetben, 2019. június 15. és augusztus 31. között a Dagály Strandfürdő és Uszodába szóló belépőjegyre pályázhat: 2 alkalomra szóló 1 felnőtt, és a családban lévő 3-14 éves korú gyermekek számának megfelelő számú utalványra.

A pályázati kiírás és a pályázathoz szükséges adatlap megtalálható a kerületi honlap „Pályázatok" menüpontja alatt és a szociális intézmények honlapjain. A pályázatot 2019. július 15-ig lehet benyújtani, elbírálása a beérkezés sorrendjében történik, a rendelkezésre álló keret erejéig.