+1 fideszes igazgató -15 dolgozó – Itt a Momentum matekpéldája az iskolabotrányról

2018. október 25. 12:49 - szerző: 168 Óra

Ha egy fideszes igazgató kinevezése miatt 15 dolgozót veszít az intézmény, akkor mennyit számít a kormánynak a diákok érdeke? – teszi fel a kérdést a Momentum Facebook-oldalán.

A 168 Óra elsőként számolt be arról, hogy a Budapesten IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban 15 munkatárs mondott fel nyáron iskolakezdésig az intézmény igazgatója, Kormos László újabb kinevezését követően. Összesen 15-en adták be felmondásukat szeptember elejéig, 12 tanár, egy óraadó, egy iskolatitkár, még a portás is felmondott. A tanárhiány miatt órák maradtak el, fakultációk nem indultak el, ami érinti a végzős osztályok érettségire felkészülését is.

A Momentum egyenletet készített a felmondásokból. Ahogy írják, a Fidesz szerint -15 iskolai dolgozó 1 fideszes igazgatóval egyenlő. Erre a matekra ők egy 1-es osztályzatot adnak. Kijelentik, hogy a kormány célja önálló gondolkodásra képtelen, tömegemberek képzése, aminek az érdekében bármilyen eszközt szívesen felhasznál.

 

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a konfliktust, ami a felmondásokhoz vezetett, de nincs szó arról, hogy politikai kérdés lenne. Információink szerint a gimnázium tantestülete nem támogatta Kormos László újabb kinevezését, ő mégis megkapta ötéves megbízását, ezután kezdődtek a felmondások. Arról sem tudunk, hogy az igazgató fideszes lenne.

Választ egyelőre sem az igazgatótól, sem a tankerülettől nem kaptunk kérdéseinkre. Annak viszont még ma sem találtuk nyomát, hogy a megüresedett álláshelyeket meghirdette volna az intézmény, vagy a fenntartó Belső-Pesti Tankerületi Központ az iskola honlapján vagy a Közigálláson.