Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Védett békákat gyilkolt, hogy eladja a combjukat csemegének

2019. április 15. 14:28 - szerző: 168 Óra

A román Országos Környezetőrség a Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy tévériport alapján kivizsgálást indítottak és a Kovászna megyei fiókszervezet a rendőrök segítségével azonosította a televízió által bemutatott férfit, aki védett békákat csonkított jó pénzért. 

Mocsári béka
Fotó: Facebook/Garda Naţională de Mediu

A mocsári béka (Rana arvalis) szerepel a védett fajok jegyzékében, begyűjtése, elpusztítása tilos, akár egy évet is kaphat a szabálysértő.

A környezetvédők szerint a háromszéki Kommandón történt eset nem elszigetelt, tavasszal az ország több részén pusztítják a békákat, hogy eladásra kínálják a békacombot. Egy kiló békacombot 50–70 (cca 3500-5000 ft.) lejért árulnak – írja a Székelyhon. 

A békagyilkolásra hívta fel a figyelmet Máté Bence megrázó Túlélési ösztön című képe is, amely első díjas lett az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában. A felvétel a romániai Kovászna megyében készült.