Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Zavargások Amerikában: Vajna Tímea szerencsére bztonságban van, de nem tud aludni a zaj miatt

2020. június 2. 21:20 - szerző: 168 Óra

 Országossá duzzadt a George Floyd halála miatti tüntetéssorozat az USA-ban.

Súlyos a helyzet Los Angelesben is, ahol Vajna Tímea él. A Borsnak sikerült elérnie, e-mailben üzent a lap olvasóinak.

„Szomorú végignézni, ami megy most Amerikában. Igazat adok a tüntetőknek abban, hogy elég volt a rasszizmusból. Jópár színesbőrű ember vesztette az életét a rendőri agresszió és kegyetlenség miatt Amerikában eddig is. Kapja meg a büntetését az a három rendőr, aki Floyd haláláért felelős, mivel minden élet számít – üzente egyebek mellett az özvegy, aki szerint sokan viszont éppen a tüntetőktől rettegnek Amerika-szerte.

Letartóztatott fekete férfi halála az Egyesült Államokban Zavargás Atlantában
Fotó: Mike Stewart

„A gyógyszertárakba is betörnek és kifosztják azokat, így sok krónikus beteg, akinek felírt gyógyszere van, nem tud hozzájutni. (...) Különböző fenyegető üzenetek az interneten, hogy a fehérek házaiba is betörnek majd, és elveszik ami nekik jár – magyarázta Tímea, akinek így nem csak a koronavírus-járvány miatt kell aggódnia, hanem az utcai zavargások miatt is.

Ennek ellenére azt írta: 

„Én nem félek, szerencsére ahol lakom, csak saját kóddal lehet felmenni az emeletre, és megerősítették a biztonsági szolgálatot is viszont aludni egyáltalán nem lehet a helikopterek, a durranások, robbantások zaja miatt."