Négy hónap alatt ötször tört be egy nagybaracskai férfi a helyi csárdába, csukapörköltet és csülköt is lopott

2019. december 11., 10:54

Szerző:

A Bajai Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy huszonkilenc éves nagybaracskai férfival szemben, aki idén négy hónap alatt ötször tört be a helyi csárdába – derül ki az ügyészség közleményéből.

A büntetett előéletű nagybaracskai férfi először 2019. január 17-én éjjel tört be a helyi csárdába. Az egyik bejárati ajtót kifeszítette és az épületből számítógépet, monitort, billentyűzetet vitt el, de a röviditalokat sem hagyta ott. Zsákmánya ekkor 88 ezer forint volt. Február 26-án hajnalban visszatért, ekkor az ablakrácsot akarta lefeszíteni, de mivel ez nem sikerült neki, a bejárati ajtó üvegét törte be. A csárdában egy 20 literes vörösréz bográcsba élelmiszert és szeszesitalokat készített össze 90 ezer forint értékben, végül azonban a zsákmányát nem tudta elvinni. A férfi március 18-án éjjel ismét felkereste a csárdát, ekkor a hátsó ajtó ablakát törte be, de nem sikerült elvinnie az italokat, mert tetten érték.

Májusban a férfi kétszer is betört a csárdába, ekkor az italok mellett készpénzt is lopott. Utoljára május 20-án hajnalban az ablakot betörte, bement a csárdába, és csukapörköltet, szalonnát, csülköt, valamint röviditalokat lopott. Ráadásul az egyik alkalmazott 30 ezer forint értékű női kerékpárját is magával vitte. Ez később visszakerült a sértetthez.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A férfi a csárdának a lopással 205 ezer forint összegű, az ajtók, ablakok és a szúnyogháló megrongálásával további 150 ezer forint kárt okozott.

A büntetett előéletű, jelenleg letartóztatásban lévő férfit az ügyészség dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Emellett az elkövetéshez használt harapófogó, kombinált fogó és gumírozott kesztyű elkobzását is javasolja.

Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.