Unokanővére molesztálta, ezért lett függő Whitney Houston – állítja egy Cannes-ban bemutatott dokumentumfilm

2018. május 18. 14:55 - szerző: 168 Óra

A mai napig sokakat lázba hoz a 2012-ben, tragikus körülmények között elhunyt énekesnő, Whitney Houston élete. Ezúttal a Cannes-i Filmfesztiválon mutattak be egy dokumentumfilmet, amit Kevin Macdonald rendezett, és amiben olyanok is megszólalnak, akik eddig soha nem tették. Ilyen Kevin Costner is, aki Houston mellett főszerepet játszott a Több mint testőr című, kilencvenes évekbeli kultikus filmben.

A dokumentumfilm tényként kezeli, hogy az énekesnő nem csak a hírnévvel járó presszió, hanem egy molesztálási ügy miatt is nyúlt drogokhoz. Két, Whitney-hez közelálló személy állítja, hogy Houstont unokatestvére, a soul énekesnő Dee Dee Warwick molesztálta gyermekkorában.

Egyikük a színész-énekesnő féltestvére, az NBA kosárlabdajátékos Gary Garland-Houston, aki azt mondja, őt és Whitneyt is molesztálta Warwick a férfi 7 és 9 éves kora között. Whitney ekkor még totyogó volt. A másik, aki szintén erről beszél, Houston asszisztense, Mary Jones, akinek az énekesnő többször elpanaszolta, hogy gyerekkorában egy idősebb nő molesztálta.

Houston 2012-ben, 48 éves korában halt meg, megfulladt Beverly Hilton Hotel-beli lakosztályának fürdőkádjában. Halálakor három vényköteles gyógyszer és nagy mennyiségű alkohol volt a szervezetében. Lányát, Bobbi Kristinát három évvel később, 2015. január 31-én szintén egy fürdőkádban találták eszméletlenül; több hónapos kóma után 2015. július 26-án hunyt el. 

Whitney Houston Guiness-rekorder, a legtöbbet díjazott női előadóművész. Két Emmy-díjat, hat Grammy-díjat, 38 Billboard Music Awardsot, 22 American Music Awardsot nyert, albumjaiból több mint 200 millió fogyott világszerte.

Az abúzussal vádolt Dee Dee Warwick Whitney édesanyjának, Cissy Houstonnak volt az unokahúga. Bár maga is elismert soul énekesnő volt, nővére, Dionne Warwick tehetsége felülmúlta az övét, többször vokálozott is neki. Dee Dee Warwick szintén függő volt, 2008-ban, 63 évesen halt meg.

Korábban már készült egy hosszabb dokumentumfilm az énekesnő életéről, amely a Whitney: Can I be me? (Lehetek önmagam?) címet kapta, és amelyet Nick Broomfield rendezett. Azzal szemben ez a mostani produkció a Houston család áldását és beleegyezését is megkapta. Több családtag, köztük az énekesnő volt férje, Bobby Brown is megszólal benne.

A molesztálási ügy nem az egyetlen újdonság a filmben. Szó esik arról is, hogy apja és könyvelője is meglopták Houstont. Természetesen előkerül az énekesnő és férje kellően destruktív kapcsolata, Houston biszexualitása és lehetséges szerelmi viszonya munkatársával, Robyn Crawforddal, és nagyon szoros kapcsolata lányával, Bobbi Kristinával.