Újabb kitelepítések a belvíz miatt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfői összesítésében azt írja, hogy vasárnap az ország egyes területein kialakult árvíz-, és belvíz veszélyeztetettség miatt 13 megyében 150 településen folyt a védekezés.

2011. február 7., 15:00

A munkálatokban összesen 837-en vettek részt, ehhez 213 szivattyú volt a segítségükre. Mint írják, három esetben lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt, ezzel a kitelepítettek száma 294 főről 303 főre emelkedett, vagyis újabb 9 embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, hétfőn ez a szám tovább emelkedett, egy négytagú családot is ki kellett költöztetni. Az anyát és három gyermekét újfehértói otthonukból telepítették ki, mert a belvíz miatt megrepedt a házuk fala. A családot önkormányzati bérlakásban helyezték el.

A belvízzel elöntött területek nagysága ugyanakkor továbbra is csökkenő tendenciát mutat: jelenleg 317.600 hektárt borít a víz, ebből 176.700 hektár vetés, illetve szántóterület. Szombaton még ennél több, 320.900 hektár állt víz alatt.

Az OKF beszámol arról is, hogy a folyók fővédvonalain 130 kilométeren hosszon volt árvízvédelmi készültség. Ez az adat az előző naphoz képest nem változott. 86 kilométeren másodfokon kellett védekezni, a Hortobágy-Berettyó szakaszán, míg 44 kilométeren, a Taktán elsőfokú készültség volt érvényben - írta az

atv.hu.

06:59

Alvászavarról akkor beszélünk, ha valaki lámpaoltás után félórával még nem alszik, ill. a probléma egy hónapon túl is fennáll. Az alváshiánynak komoly szervi – és pszichológiai következményei is lehetnek, ezeket csak akkor lehet hatásosan kezelni, ha szorongás áll a problémák hátterében.