Újabb horrorkutya réme fenyeget, megint kabalapályázatot hirdetett az Úszószövetség

2019. április 15. 15:34 - szerző: 168 Óra/MTI

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nyílt kabalapályázatot hirdet, mely során a jelentkezőknek a magyar úszósport állandó „kísérőjét ” kell megtervezniük. A MÚSZ hétfői közleménye szerint a győztes félmillió forintos jutalmat kap.

A rajzos ötletekkel, tervekkel május 26-án 12 óráig lehet pályázni. A kabalafigurákat a jövőben a magyarországi viadalokon érmes versenyzők vehetik át, illetve a közönség is megvásárolhatja, a bevételt pedig az utánpótlás-nevelésre fordítja a szövetség.

A beérkezett pályamunkákat egy bírálóbizottság értékeli, tagjai között lesz Kovács Ágnes olimpiai bajnok, az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének delegáltja, a MÚSZ és sportolói bizottságának képviselője, továbbá két neves művész, egyetemi oktató: Koós Pál, egyetemi docens, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének Igazgatója és Auth Attila grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének egyetemi adjunktusa, valamint - a praktikussági és megvalósíthatósági szempontok okán - a korábbi világversenyek kabaláinak gyártásában fontos szerepet vállalt Kéri Kft. képviselője. 

A győztest a Magyar Úszás Napján, június 16-án jelenti be a MÚSZ. A részletes pályázati kiírás megtalálható szövetség honlapján – írja a távirati iroda.

A hír sajnos magától értetődően idézi fel Boldogot, a horrorkutyát, amelyet a 2017-es vizes vébé kabalaállatának szántak, a figura – Gyárfás Tamás ex-MÚOSZ-elnök személyes favoritja – azonban elbukott az általános felháborodás miatt.