Top 10: ezeket a kutyákat szeretik a legjobban a magyarok

2018. október 8., 09:22

Szerző:

2017-ben a francia bulldogból törzskönyvezték a legtöbbet Magyarországon – derül ki a fajtatiszta kutyák tenyésztését összefogó szervezet statisztikájából. A második legnépszerűbb fajta a magyar vizsla, míg a dobogó harmadik fokát a német juhászkutya foglalja el – írja a divany.hu.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének adatai szerint a negyedik helyezett a bulldog, az ötödik a border collie, a hatodik cane corso. A további sorrend: amerikai staffordshire terrier, szálkás szőrű tacskó, puli, bichon havanais

A francia bulldog nem véletlenül vezeti a listát, hiszen kicsi, és nincs nagy mozgásigénye, így városi környezetben is jól tartható. Ugyanakkor gyakran küzd légcsőszűkülettel, szemproblémákkal, térdkalácsficammal, bőrproblémákkal, gyorsan elfáradnak, és nehezen bírja a meleget, ami miatt a nyári hónapokban a gazdáknak fokozottan oda kell figyelni a kutyák hűtésére. 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.