Tévedésből férfiak közé zártak egy nőt a börtönben, tíz órát töltött egy kis cellában 40 elítélttel

2018. december 5. 09:59 - szerző: 168 Óra

Tévedésből transzneműként nyilvánítottak egy nőt Miamiban, ezért férfiaknak fenntartott épületszárnyba zárták a börtönben. A tévedés után a függőben lévő tárgyalását elhalasztották - írja az NBC News.

Fiordaliza Pichardo a Turner Guilford Knight börtönben érte a sokk, miután letartóztatták, az orvosi vizsgálaton pedig férfinak nézték. Azért vették őrizetbe, mert nem jelent meg egy kábítószerbirtoklás miatt tartott tárgyalásán.

Pichardo tíz órát töltött egy cellában 40 férfival, mielőtt óvadék ellenében távozhatott volna. Feljelentést tett a tévedés miatt, és bár ezt először elutasították, fellebbezett, és kiderült hogy az orvos és az ápoló semmilyen fizikai vizsgálatot nem végzett el rajta, hogy minden kétséget kizáróan megállapítsák a nemét.  A bíróság kimondta azt is, hogy a börtön vezetése jelentős veszélynek tette ki azzal, hogy negyven férfi közé zárta. A perben 5 millió dollár kártérítést követel.

Pichardo ügyészként dolgozik hazájában, a Dominikai Köztársaságban, unokáját akarta meglátogatni az Egyesült Államokban és állítása szerint fogalma nem volt arról, hogy körözik. Mint később kiderült, az ápoló azért nézte transzneműnek a nőt, mert hormontablettákat talált nála, Pichardo pedig mondta neki, hogy menopauzára szedi őket. Ezt nem hitték el neki, azt gyanítva, hogy valójában mellnövesztésre használja.