Senki sem segít rajtuk, utcára kerülhetnek Terry Black gyerekei

2019. október 1., 10:06

Szerző:

Terry Black gyerekei, az éppen nagykorúvá vált Dani és Fanni lassan hét éve élnek Németországban, ott járnak iskolába is. A szeptember közepén elhunyt apjuk tavaly tavasszal a végrendeletében a Svájcban élő Árvai Mónikát  jelölte meg gyámnak. Az asszony a gyerekekhez költözött

„Terry a betegsége miatt többet volt kórházban, mint otthon, utólag már tudom, hogy augusztusban az ismerőseitől búcsúzni ment haza, csakhogy ezt senki sem sejtette. Az utolsó egy évben döntenie kellett, hogy egyenek a gyerekek, vagy a lakbért fizesse, de nem akarta sokkolni őket a rettenetes anyagi helyzetével" – magyarázta a Blikknek Mónika a tartozás okát. 

„Apu halála után sokan hívogattak, ígérték, hogy segítenek, de eddig nem történt semmi. Hiába vártam azt is, hogy a keresztapám felhívjon köszönteni. Pedig

nem kérek semmi mást, csak azt, hogy eltemethessem az apukámat, ahogy akarta, Magyarországon"

– mondta a Blikknek Dani, akit a gyámhivatal munkatársai arra biztatnak, hogy menjen dolgozni és keressen új lakást, de ő tovább szeretne tanulni. 

Fanni nem fogja még fel, hogy milyen nagy baj lehet, ha utcára kerülünk – mondta szomorúan Mónika.

 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.