Teljesen kikészítettek idegileg, aztán agyonlőttek két aranysakált Székkutason

2018. november 21., 13:11

Szerző:

Kétnapos fácánvadászatot tartottak a hétvégén Székkutason. A résztvevő vadászok közben arról értesültek, a falu szélén, az úgynevezett hármas erdősávban a lakóházaktól sem messze aranysakálok vették be magukat a sűrűbe. Az első hajtásra a ragadozók meglapultak az erdőben, itt rájuk sem lehetett lőni, de

a második riasztásra az idegeik felmondták a szolgálatot, kirontottak az erdőből a vadászok  elé.

Az egyiket a helyi, a másikat egy nagymágocsi vadász ejtette el – írta a Vásárhely24.

A Székkutasi Petőfi Vadásztársaság elnöke a portálnak elmondta, sok aranysakált lőttek Derekegyház, Árpádhalom és Mártély környékén, de Hódmezővásárhely határában is, de tele van velük a Tisza ártere is. 

A Wikipédia szerint az aranysakál megtelepedését üdvözlik a vadgazdálkodási szakemberek, mert a rágcsálók pusztításában nagy szerepet játszik, az erdei ökoszisztéma sokfélesége gazdagodik általa, az önszabályozó folyamatok javulnak élettevékenységével. Néha nagyobb zsákmányra, például juhra is támadnak, akár még az őzet is elejtik, és a faluszéli háziállatok,

például a macskák sincsenek biztonságban tőlük.

Az aranysakál nádi farkas és toportyán néven is ismert. Ilyen állatokkal szállt szembe Toldi Miklós, de feltűnik Rózsa Sándor történeteiben is.

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.