Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Teljesen kikészítettek idegileg, aztán agyonlőttek két aranysakált Székkutason

2018. november 21. 13:11 - szerző: 168 Óra

Kétnapos fácánvadászatot tartottak a hétvégén Székkutason. A résztvevő vadászok közben arról értesültek, a falu szélén, az úgynevezett hármas erdősávban a lakóházaktól sem messze aranysakálok vették be magukat a sűrűbe. Az első hajtásra a ragadozók meglapultak az erdőben, itt rájuk sem lehetett lőni, de

a második riasztásra az idegeik felmondták a szolgálatot, kirontottak az erdőből a vadászok  elé.

Az egyiket a helyi, a másikat egy nagymágocsi vadász ejtette el – írta a Vásárhely24.

A Székkutasi Petőfi Vadásztársaság elnöke a portálnak elmondta, sok aranysakált lőttek Derekegyház, Árpádhalom és Mártély környékén, de Hódmezővásárhely határában is, de tele van velük a Tisza ártere is. 

A Wikipédia szerint az aranysakál megtelepedését üdvözlik a vadgazdálkodási szakemberek, mert a rágcsálók pusztításában nagy szerepet játszik, az erdei ökoszisztéma sokfélesége gazdagodik általa, az önszabályozó folyamatok javulnak élettevékenységével. Néha nagyobb zsákmányra, például juhra is támadnak, akár még az őzet is elejtik, és a faluszéli háziállatok,

például a macskák sincsenek biztonságban tőlük.

Az aranysakál nádi farkas és toportyán néven is ismert. Ilyen állatokkal szállt szembe Toldi Miklós, de feltűnik Rózsa Sándor történeteiben is.