Tele lesznek a szállodák karácsonykor, de az igazán menő magyarok Mauritiuson, Balin és Thaiföldön éneklik a Mennyből az angyalt

2018. december 12., 09:03

Szerző:

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számítanak a szállodák, gyakorlatilag elfogytak a foglalható szobák a magyarországi hotelekben. A szállodaszövetség szerint a tavalyihoz képest idén 10-15 százalékkal lehet magasabb az ünnepi forgalom.

Könnyid László az ATV Híradónak azt mondta: „Az igazi trend, az az elmúlt 3-4 évben indult el, amikor nagyobb számban indulunk el belföldön a karácsonyi időszakban szállodában eltölteni az ünnepnapokat.”

A szállodaszövetség elnöke szerint, idén a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet a szállodák forgalma év végén. 

Az utazási szokások nagyon megváltoztak az elmúlt években. A külföldi és belföldi foglalások száma is jelentősen nőtt.

A magyarok többsége korábban csak nyáron ment tengerpartra, az elmúlt években azonban sokan mennek télen is vízhez nyaralni. Egy másik szakember azt mondta, hogy a tehetősebbek a téli időszakban a legszívesebben a Kanári-szigeteki, az egyiptomi, vagy a Vörös-tenger melletti üdülőhelyeket keresik, de

akik ennél is többet engedhetnek meg maguknak, azok még távolabbra utaznak: Mauritius, Thaiföld, Bali, ezek a legnépszerűbb úti céljaik.

Külföldi utazásokat szinte bárhová lehet még foglalni, de a magyar vidék szállodáiban már csaknem mindenhol teltház van.