„Talán még megkönyörülnek rajtunk" – Borzalmas körülmények között él Szilágyi István, aki már csak a temetőbe szeretne kijutni

2019. november 21., 20:24

Szerző:

Az idős színésszel a Story magazin készített interjút rákoscsabai otthonában, amit most el is veszíthet az idős színész és családja, ha nem tudják a törlesztőrészeteket fizetni.

A hely,  ahol a színész, valamint felesége Jolán és fiuk, Péter él, alkalmatlan a normális életre. A fürdőszobában a kád szinte használhatatlan, a lakás nagy részében omlik a vakolat, a fényért egy kislámpa felel, és amint elfogy a fa a tűzről, fogvacogtató hideg járja be a szegényes lakrészt.

Szilágyi István azonban menne vissza az időben, hogy valamit esetleg másképpen csináljon.

„Így volt ez kerek. A sors akarta, hogy a dolgok így történjenek velem és velünk. Már nehezen mozgok, fáj mindenem, de egy vágyam azért van. Innen már csak a temetőbe szeretnék menni, nem pedig az utcára, a hajléktalanok közé.

Talán még megkönyörülnek rajtunk"

– mondta.

A szörnyű körülmények ellenére ez az otthon legalább az övék. De csak egyelőre, mivel van egy 7 milliós banki hitelük, amit éveken keresztül folyamatosan fizettek, de a tartozás ez idő alatt 25 milliósra duzzadt. A hiteltörlesztést pedig kettejük nyugdíjából lehetetlen fizetni. A pár mégis bizakodó, mivel néhány napja egyeztettek a bankkal, amely vélhetően hajlandó lesz a törlesztés összegét a felére csökkenteni.

(A Blikk nyomán)

A japánkertnek és a japán stílusban épült kertnek az a célja, hogy egyszerre gyönyörködtessen és elgondolkodtasson, békés, nyugalmat árasztó helye legyen az elmélyülésnek, meditációnak. Ugyanakkor a japánkertben fellelhetjük az érdekes formájú köveket, ritka növényfajokat is.