Súlyos beteg gyerekeket nevettet meg és gyógyít különleges módszerével az orvos

2018. szeptember 14. 10:00 - szerző: H.Sz.

A táncoló doki. Csak így hívják már azt a kaliforniai gyerekorvost, aki egy műtét után látva, hogy kis páciense mennyire szomorú, úgy döntött, táncol neki egy kicsit. A gyereket annyira feldobta a performansz, hogy a Tonyként emlegetett orvos azóta bevette a sajátos táncot a terápiái közé.

A 42 éves orvos a Children's Hospital of Orange County-ban dolgozik és mint az Unilad-nek elmondta rájött, hogy a nevetés, bohóckodás és interakció a gyerekekkel sokszor hatásosabb mint bármilyen fájdalomcsillapító gyógyszer.

Fotó: Unilad

Remélve, hogy a körülmények ellenére sikerül a betegek gyermekkorát így vagy úgy megőrizni, Tony egész karrierje alatt alkalmazni fogja a táncos, bohóckodós terápiáját. – Kutatások bizonyítják, hogy ha az ember nevet, mosolyog és kapcsolatba lép másokkal, annak hatása az agyi működésre erőteljesebb mint némely fájdalomcsillapító. Nem beszélve arról, hogy néhány beteg mobilitását is segíti, ha velem együtt mozog. Nemrég volt egy betegem, aki nem akart kikelni az ágyból a műtéte után, de amikor reggel meglátogattam és elkezdtem táncolni, majd arra kértem, táncoljunk együtt, kipattant az ágyból és vissza sem ment, hanem megcsinálta a fizikoterápiát. Elképesztően jó érzés volt ezt látni – mondta a portálnak Tony.

Nem mindennapi módszere hamar elterjedt az államban, és szülők tucatjai állnak sorban, hogy Tony kezelje gyereküket.