Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Sztrókot kapott Cintula, az ország egykori első számú diszkósa

2020. február 19. 09:55 - szerző: 168 Óra

Már egy fővárosi kórház neurológiai osztályán kezelik az ország egykori első számú diszkósát: péntek hajnalban még életveszélyben volt Keresztes Tibor, azaz Cintula.

„Kockáztatnom kellett, dupla vagy semmi volt az életem" – kezdte a lemezlovas, aki egyedül aludt éjszaka az emeleti hálószobájában, amikor múlt péntek hajnalban arra ébredt, hogy zsibbad a bal karja. „Azt hittem, elfeküdtem. Megpróbáltam lábra állni, de forgott velem minden, visszahuppantam az ágyra, mert gyakorlatilag béna volt a bal oldalam. Ilyen állapotban nem mertem elindulni a nappaliban lévő telefonomhoz, képtelen voltam segítséget hívni” – mesélte a Blikknek Keresztes.

Végül reggel sikerült lebotorkálnia a telefonhoz, majd azonnal hívta a háziorvost, aki mentőt küldött, ahogy elmondta a tüneteket.

„Ő azonnal sztrókra gyanakodott"

– mesélte a lemezlovas, akit természetesen bent tartottak a kórházban, a vizsgálatok pedig hamar kimutatták, hogy a valószínűleg az agyában képződött vérrög már a nyaki ereiben volt.

„A ketyegőm szerencsére hibátlan, és a mostani vérrög is csak rám ijesztett, mert az egész bal oldalam béna volt. A kezdeti állapot azonban egyre javul, már csak két ujjam érzéketlen, remélem, hamarosan hazamehetek" – bizakodott Cintula