Stohl András szitává lőtt egy kafferbivalyt egy szafarin, aztán azt kiabálta: „Baszd meg, azt a kurva életbe!"

2019. január 8., 12:09

Szerző:

Három lövéssel terített le egy kafferbivalyt egy dél-afrikai szafarin Stohl András, majd fegyverét feje fölött rázva, káromkodva fejezte ki az örömét. A vadászok szerint erdőjáró emberhez méltatlan az efféle reakció – írja a Bors

Stohl András a kafferbivalyok nyomában, a va­dászálmok földjén – így harangozta be a Fishing & Hunting tévécsatorna a színésszel készült műsort. A vasárnap este levetített útifilmet maga Stohl András narrálta, egyes szám első személyben mesél élményeiről.

A kirándulást ötvenedik születésnapjára ajándékként a barátai dobták össze Stohlnak, aki számára többnapos eredménytelen vadászat után érkezett el a nagy pillanat, Stohl háromszor lőtt az állatba, majd így kiáltott fel:

– B… meg! Azt a k… életbe! Az Isten b… meg!”

Közben puskáját a feje fölé emelve rázta, majd megölelte kísérőjét. Később pár felvétel még készült az elejtett bivaly mellett, majd a kamera előtt koccintva, egy jókora szivarral a kezében köszöni meg kísérőjének az élményt.

A műsor után sok vadász a nemtetszését fejezte ki Stohl András reakciója láttán, mondván: ez nem méltó egy igazi vadászemberhez.  A Borsnak Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta: az elejtett vad felett kimutatni az örömöt nem etikus, még akkor sem, hogyha örömöt érez a vadász, annak mindenképpen sajnálattal kell vegyülnie.

„Tiszteletet kell mutatni az elejtett vad iránt, hiszen nem a mészárosai vagyunk, hanem az elejtői"

– tette hozzá.