Rommá törték a XVII. századi hangszerkülönlegességet a reptéri dolgozók

2018. január 5. 14:11 - szerző: 168 Óra

„Így kézbesítette az Alitalia az eredeti, 17. századi Lewis-féle viola da gambámat, miután biztosítottak róla, hogy kézben fogják feltenni a gépre és kézben is hozzák majd le róla" - írja a Facebookon az ismert zenész, Myrna Herzog.

 A 444 beszámolója szerint A képek alapján valósnak tűnik az a feltételezése, hogy „brutálisan vandalizálták" a hangszert, amin „mintha még egy autóval is áthajtottak volna".

Fotó: Myrna Herzog/Facebook

Herzog megpróbált panaszt tenni, de a posztja publikálásáig még nem sikerült élő emberrel beszélnie a cégtől. Ezért posztolta a szétvert hangszerről készült képeket a légitársaság honlapjára, de a légitársaság gyakorlott ügyfélkapcsolati munkatársai ezeket rutinosan villámgyorsan törölték – írja a lap.

A viola da gamba (magyar fordításban térdhegedű) olyan vonós hangszer, amely hat, egymástól kvartra (középen egyikük tercre hangolt) hangolt húrral van ellátva. A hangszer a vihuelától és a rebektől származik, a XV. században fejlődött ki. A reneszánsz, de főleg barokk zene egyik fő hangszere volt. 

Myrna Herzog (1951, Rio de Janeiro) neves izraeli zenész, a viola da gamba és a barokk cselló mestere.