Robin Williams próbálta magát egyben tartani, elképesztő hangulatváltozásokon ment át

2018. július 18., 11:48

Szerző:

Nem csak különböző szerektől, de a nevettetési képességtől is függött minden idők egyik legnépszerűbb színésze, Robin Williams - legalábbis erre jutott az HBO legújabb dokumentumfilmje, a Robin Williams: Come Inside My Mind.

Fotó: Youtube

Az alkotásban a színész barátai, családtagjai emlékeznek rá, és középpontjában Williams elméje és lelkivilága áll.

A színész 2014 augusztusában lett öngyilkos, meglepve sokakat, hiszen egész életét annak szentelte, hogy másokat megnevettessen. Ő volt a vicces fiú, a nagy nevettető. Úgy írta le imádatát a vígjáték iránt, mint valami szenvedélyt. - Hihetetlen löketet jelent, amikor valami újat, valami spontánt találsz. Azt gondolom, az agyad megjutalmaz endorfinokkal. Valahogy így lehet: ha egy újabb dolgot kigondolsz, és az másoknak tetszik, akkor megjutalmazlak egy újabb repüléssel - mondta Williams a munkájáról.

Barátai szerint a színész képes volt teljes hangulatváltozáson átesni, csendes, gondolkodó, magába forduló állapotából energiabombává vált csupán pár perc leforgása alatt.

Williams nyíltan beszélt alkohol- és kábítószerfüggőségéről, és barátja Billy Crystal szerint nagyon fontos volt neki idegenek elismerése. - Az a plusz ölelés, amit csak egy idegentől kaphatsz meg, nagyon kellett neki. A nevettetés is egy drog, az elfogadás. Azt az érzést nehéz bármi mással helyettesíteni - mondta.

A címe ellenére a filmből az is kisejlik, hogy Williams valójában nem engedte szinte senkinek, hogy túlzottan belelássanak a fejébe, gondolataiba. Ahogyan barátja, Steve Martin mondta, látható, hogy míg a színpadon Williams fogta a gyeplőt, ő irányított, addig saját életében folyamatosan próbálta magát egyben tartani.